h1

Dop

januari 9, 2012

Jag behöver nån sorts förklaring till varför jag skall starta en blogg till. Jag kommer att behöva gå tillbaka hit och påminna mig, för mitt minne är inte det bästa, det är det något annat som är. Jag tänker mig att bloggen skall finnas och vara aktiv i ett år. Om jag någon gång lämnar de intentioner jag har med bloggen idag, eller fortsätter med den längre än ett år, så må det vara hänt. Det gör ingenting. Men jag hoppas att jag inte kommer att lämna den och att jag kommer att uppdatera då och då.

Bloggen finns för att jag behöver nånstans att samla saker. Den är ett minne; mitt hyperminne, mitt tunnelminne. Under 2011 kom jag till två insikter om min person:
1) jag är inte som alla andra,
2) jag har åsikter.
Dessa saker var för mig tidigare okända.

Jag vet alltså något om min person och något om min miljö, som jag inte visste innan. Det mesta har jag kommit fram till genom att läsa, att känna och och att tänka. Annat har jag kommit fram till genom att, samvetsgrannt och intensivt, testa min persons fysiska egenskaper. Detta har varit sådant såsom: att skapa information, att erhålla och behålla information, att omforma och omskapa information, att frakta och lagra information. Den fysiska utsträckning jag testat är alltså mitt nervsystem, hur dess olika delar kommunicerar med varandra och hur det får den vävnad av vilken jag är byggd att agera.
Då jag tänkt har det varit på hur detta givits speciella möjligheter och uteslutits från andra i det samhälle som varit mitt hem sedan den konception från vilken jag, min odödliga kropp och min dödliga själ, emanerat.

Allt detta hör ihop. Det är hur detta hör ihop som jag skall försöka minnas genom den här bloggen. Vill nån annan läsa det är det väl helt ok, men just nu är det mest för mig.

5 kommentarer

  1. Hej svåger! Nu ska jag fördjupa mig i din blogg.


    • två poster lång, ändå är det faktiskt möjligt att fördjupa sig i den! ha.


      • välkommen förresten, svägerskan min.


  2. jag tycker om när du skriver. Jag tycker om vad du skriver om. Jag vill läsa här.


    • det som jag gärna vill att du skall. välkommen.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: