h1

Neuronauter på normvariabelns yttersta rand

juni 14, 2012

Neurologiskt avvikande är alltid överrepresenterade. Utom i  sådan statistik som visar på någon form av medelsvenssonskap, förstås. Bland etniska svenskar mitt i livet finns det väldigt låg representation av ADHD-personer. Däremot bland amerikanska presidenter, toppatleter och visionärer inom vetenskap eller konst är  överrepresentationen av ADHDiter väldigt påfallande.

Ett annat område på kanten av samhället där överrepresentationen är påfallande är i fängelser. Karoliska institutet utförde under 2011 en undersökning av 315 manliga interner vid en svensk anstalt.

Läs och känn hjärtat brista:

The estimated prevalence of adult ADHD among longer-term inmates was 40%. Only 2 out of 30 prison inmates confirmed with ADHD had received a diagnosis of ADHD during childhood, despite most needed health services and educational support. All subjects reported lifetime substance use disorder (SUD) where amphetamine was the most common drug.

Här finns artikeln ur journalen BMC Psychiatry.

One comment

  1. […] bort och förvaras i avstjälpninscentraler på tryggt avstånd från samhället (läs posten Neuronauter vid normalitetens rand) eller låta sin kreativitet tämjas medelst konsumtion. För det är väl det Concerta, Strattera, […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: