h1

Länk: Autisticulture

april 29, 2013

Den nya sidan Autisticulture är tillägnad uppgiften att visa autistiska personers konst. Verk som visas och texter som publiceras är granskade och har genomgått gängse förfarande för tidsskriftspublicering, verkshöjden är alltså mycket god. Det handlar om att visa upp autistisk kognition och kreation.

But for me as an autistic, the answer has something to do with a space, largely made of images, songs, words and performances all created carrying some of the many shared-experiences and personal knowledge that allow autistics to relate to one another so easily.

[…]

We must see ourselves in music and art. We must allow the experience of being autistic to materialize through creative mediums and appear in ways that are readable or at least translatable through neurodiversity and disability studies work, to our neurotypical friends.

 

http://autisticulture.org/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: