h1

Bloggpuls

januari 9, 2014

Hej hej, värst vad det var länge sen jag gjorde något vettigt här? Återigen är det sådär att jag har hunnit få ungefär miljoner idéer och inte fått en enda av dem på pränt, och så hänger de ihop allesammans och det är ingen idé att skriva en av dem för då måste de andra med också och förresten har jag kanske glömt de flesta ändå. Well, kanske då bättre att bara fortsätta ifrån där bloggen är nu och låta de där nyheterna försjunka i förglömmelse.

Jag fick pennor och ett ritblock i julklapp av mitt barn. Jag har inte ägt något sådant sedan jag bodde hemma hos mina föräldrar, hade ett pojkrum och gick på mellanstadiet. Omedelbart började jag rita där hemma hos svägerskan, med hustruns släkt omkring mig och alltihop. Sedan ritade jag som en besatt i ungefär fyra dagar. Inget som föreställde något, bara gjorde några slumpmässiga streck i blocket, fyllde i dem, fann deras rörelse, förstärkte den, gjorde en kontrasterande rörelse som skapade en rytm, upprepade den, fann mönstret, lät det överlagra med ett nytt osv osv osv. Insåg: att teckna är ju  en ultimat tunnelverksamhet. Förutom att det är den totala vilan mittemellan aktivt utforskande och passivt  medföljande så är det något som inte blir något annat än vad det är: spår efter en rörelse. Det är rörelsen man ser; varje streck man ser motsvaras av en kroppslig rörelse, varje rytm i bilden var en rytm i kroppen. Då jag insåg att jag höll på att rita mig ur mina andra intressen bestämde jag mig för att ta en paus några dagar. Det var klokt; jag använde dem till att göra en föreläsning som jag höll på en studiedag på en skola i tisdags.

Image

Jag har haft några föreläsningar som angått neurodiversitet nu under hösten. En del av mina nya idéer har hamnat där, kanske tar jag dem hit till bloggen nån gång framöver. Man vet inte så noga. Nåväl, is är nu bruten osv, hoppas ni alla haft en fin jul bra nyår hurra hurra, hej så länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: